Kehilangan orang tersayang adalah sesuatu yang sangat menyedihkan bagi semua orang. Ia adalah sesuatu yang akan kekal bersemadi dalam kenangan individu yang merasai kehilangan itu. Apa yang menyedihkan lagi adalah apabila kita tidak sempat untuk menatap wajah arwah sebelum menghembuskan nafas terakhir.

Itulah yang berlaku kepada bekas pelajar Akademi Fantasia musim ke-5, Nonny atau nama sebenarnya, Nonny Nadirah Zainuddin. Baru-baru ini, pelakon yang mula dikenali melalui drama Lara Terindah itu telah kehilangan bapanya. Berkongsi berita itu di Instagram, kami sebak membaca luahan hati Nonny. Sangat menyedihkan!

Tidak sempat balik, hanya sempat video call

Sakit sangat sangat.. aku redha.. tapi… aku x sempat jumpa.. Ya Allah rasa sakit & sedih tu sampai skrg.. time kerja,time tgh sembang,tgh gelak,tgh driving, bila2 masa lah.. airmata tu sendiri jatuh x henti.. aku nak jumpa.. tapi x sempat… mama… kenapa sakit sgt… aku rasa mcm arwah masih ada.. dari pagi aku & adik aku cari flight utk blk kampung,petang baru dpt.. sampai je semua dah selesai.. orang boleh ckp ”eh bapa kau meninggal apsal x balik?” diorg xtau mcm mana payah aku pegi cari tiket nak blk sbb masa tu semua flight dah full..bukan 1 airport aku pegi,check online,semua aku cari..tapi org boleh ckp mcm tu..diorg xtau cerita sebenar.. aku sempat video call je.. sedih kan?.. petanda yg sgt sakit,masa tu tgh shooting cerita Cinta Hati Abah.. Lagu ni sgt bermakna buat aku,aku buat mmg utk arwah.. terima kasih akak..terima kasih abg… . aku kerja jauh dari keluarga,aku dtg sini cari rezeki utk tlg keluarga aku. . ada dua : arwah nenek & arwah bapa.. aku x sempat jumpa… . Allahu akbar . Astaghfirullahal’adzim . Al-FATIHAH ………………………..

A post shared by Nonny Nadirah binti Zainuddin (@nonnynadirah) on

Ya Allah, sayunya. Admin tak boleh nak bayangkan perasaan Nonny sejujurnya. Tiba di rumah hanya untuk dimaklumkan bahawa ayahnya telah pergi buat selamanya. Bayangkan jika anda sendiri yang melalui situasi ini. Memang cukup perit!

Netizen yang membaca kongsiannya turut merasai perit dugaan yang dirasai, rata-rata tampil mengucapkan takziah dan menasihatinya untuk tabah dan kuatkan semangat menghadapi ketentuan Illahi.

Kami di mengucapkan takziah kepada Nonny sekeluarga. Hidup mati adalah jalan perancangan Allah S.W.T. Sebagai manusia, kita harus redha dengan ketentuannya.

Sumber: Instagram Nonny via Oh Bulan