Sebelum ini viral pasal kes customer order nasi lemak 30 bungkus tapi tak jadi beli.

Ini ada lagi satu kes customer order tak bayar deposit, lepas kek dah siap pembeli cancel order dengan bagi pelbagai alasan. Siap di”bodoh-bodoh”kan pula penjual tu. Adab mana adab ?

Jom baca perkongsian Saudari Anna Suhana di Facebooknya :

Alhamdullilah first time dpt customer mcm ni…semlm order nk kek arini…bila dh siap ptg tnye kek dh siap ke..

sy kt sudah… tiba2 ckp x jd amk…dh la x jd amk sy gak kena bodoh….semlm x tdo siapkn kek…awk…

awk ni klu dh order jgn wat mcm ni…cr lak slh sy…kt x suka warna ni…pastu sy nk tukar krim ttp x nk…

Malah siap minta kurang lg..klu xde wit ckp je dik tp jgn wat org mcm sy mcm ni sy ni niaga online….siti fai ko kenal x dia ni…ak betul yirap….xpe awk sy x kebulurkn wit awk…cuma sy nk awk tlng jg ati org..

Admin nak pesan lagi sekali untuk para peniaga, anda kena ambil deposit dulu sebelum buat satu-satu job itu. Kadang-kadang orang yang kite kenal pun boleh cancel order macam ini. Inikan pula orang yang kita tak kenal dan tak pernah berjumpa langsung sebelum ini.

Manusia ni ada macam-macam jenis. Kalau yang berpegang pada janji, Alhamdulillah. Kalau tidak, peniaga lah yang akan tanggung kerugian dan risikonya.

Kepada yang tak jadi beli tu, tak baik awak mainkan peniaga yang dah keluarkan modal, tenaga, masa untuk siapkan order awak. Lepas tu siap cakap orang tu bodoh pulak. Kat situ dah nampak awak tu macam mana orangnya.

Yang baik jadikan teladan, yang buruk kita jauhkan. Wallahualam.

Sumber : beritakopak.com