“SAYA tidak akan maafkan mereka, sampai hati mereka buat begitu (bakar pusat tahfiz),” kata Noorazlina Bakry, 36, mengenai penahanan tujuh remaja yang terbabit dalam kejadian kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah.

Anak sulungnya Muhammad Fahmie Abdullah, 11, antara 23 mangsa yang terkorban dalam kejadian kebakaran itu, pada Khamis lalu.

Penemuan baru mengenai motif di sebalik kebakaran pusat tahfiz berkenaan benar-benar mengejutkan Noorazlina dan seluruh ahli keluarganya membuatkan dia tidak dapat menahan kesedihan sehingga kini, lapor Harian Metro

Katanya, dia tidak menyangka semua suspek berusia antara 11 hingga 18 tahun itu sanggup melakukan perbuatan kejam seperti itu.

“Saya tidak akan memaafkan perbuatan mereka. Saya tidak mahu berjumpa apatah lagi memandang muka mereka.

“Saya mengharapkan keadilan ditegakkan, biar mereka meringkuk dalam penjara. Sanggup mereka buat begitu terhadap pelajar tahfiz pula tu,” katanya ketika ditemui di rumah keluarganya di Taman Paroi Jaya, Seremban, hari ini.

Sementara itu, ibu saudara yang dipanggil mama oleh arwah, Noridayu, 34, berkata perbuatan tujuh suspek itu tidak dapat difikirkan akan dilakukan mereka.

“Petang semalam kami sudah menerima banyak mesej melalui WhatsApp mengenai penahanan remaja yang dipercayai membakar pusat tahfiz, namun kami sedang sibuk untuk mengadakan kenduri tahlil dan tidak memikirkan hal itu.

“Sehinggalah kami melihat sendiri sidang media yang diadakan oleh Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh Ishar Singh malam tadi,” katanya.

Noridayu yang juga adik kepada Noorazlina berkata, sehingga kini kakaknya masih bersedih dan sangat terkesan dengan penemuan baru.

Sumber : penhitam.my